040 - 2017275
  • Volg ons:

Onze Werkwijze

Mondhygiënepraktijk Siebers en Hazenberg is een vrijgevestigde praktijk. Dit betekent dat u zonder verwijzing van uw tandarts bij ons terecht kunt. Mocht u toch via uw tandarts in het bezit zijn van een verwijsbrief dan kunt u die meenemen.

1e consult

Bij de eerste afspraak is het belangrijk dat u uw paspoort/identiteitskaart en uw bewijs van verzekering mee neemt. Tijdens deze afspraak wordt allereerst de algemene gezondheid doorgenomen via een vragenlijst (Vragenlijst ‘Algemene Gezondheid’ downloaden). Vervolgens wordt een pocket- of parodontiumstatus gemaakt. Tevens wordt er een behandelplan opgesteld. U krijgt ook een begroting van de kosten. Een pocket- of parodontiumstatus geeft de conditie van het tandvlees rondom alle tanden en kiezen weer. Met een pocketsonde wordt deze ruimte opgemeten. Pockets zijn de ongezonde, verdiepte ruimtes tussen tand en tandvlees. Deze ontstaan door de aanwezigheid van een ontsteking aan het tandvlees.
Voor een eerste consult wordt een uur gereserveerd.

Initiële behandeling

Betreft een uitgebreide behandeling van de pockets. Het tandsteen, de tandplak en de bacteriën worden dan verwijderd met behulp van een ultrasoon tandsteenverwijder apparaat en handinstrumenten. Tevens vindt een uitgebreide instructie van hulpmiddelen plaats. Na deze uitgebreide behandeling wordt na enkele maanden weer een parodontiumstatus gemaakt, de herbeoordeling, waaruit moet blijken dat er verbetering is opgetreden. U kunt deze verbetering zelf al eerder waarnemen; het tandvlees bloedt minder, de slechte adem of slechte smaak verdwijnt.
De tijdsduur van deze behandeling is in het algemeen 60 minuten per sessie. Hoeveel sessies er nodig zijn is geheel afhankelijk van de ernst van de ontsteking. De tijdsduur van de herbeoordeling is in het algemeen 45-60 minuten.

Uitgebreid tandsteen verwijderen

Bij uitgebreid tandsteen verwijderen is er geen sprake van diepe pockets. Wel is er sprake van een oppervlakkige ontsteking van het tandvlees, veroorzaakt door tandsteen en bacteriën. Bij deze behandeling wordt het tandsteen verwijderd. Dit ter vermindering van bloedingen van het tandvlees, en verbetering van slechte adem en slechte smaak.
Indicatie tijdsduur: 30 – 45 minuten

Recall (onderhoudsbehandeling)

Om de ontstane gezonde mondsituatie in stand te houden is het nodig om regelmatig een bezoek aan de mondhygiënist te brengen. Afhankelijk van de situatie wordt er een afspraak gemaakt per 3, 4 of 6 maanden.
Indicatie tijdsduur: 30 – 45 minuten

Spring naar toolbar